

Här kommer ett recept värt att minnas i år och dar! Mitt favoritrecept på en vegansk snickers som är fullproppat av bra ämnen som gör magen och kroppen nytta (och som så klart är otroligt gott). Jag har ursprungligen hittat receptet hos Hur bra som helst-Hanna och gjort det flera gånger om under åren.
Vegansk snickers fungerar förresten jättebra under julen – choklad är ju överlag en vintrig smak. Om du är intresserad av fler juliga recept, kan jag varmt rekommendera mina tre busenkla julgodis och -snacks och goda sega veganska chokladkex.
Läs också: 27 tips på miljövänliga och hållbara julklappar
Vegansk snickers – glutenfri, enkel och god!
DU BEHÖVER:
Chokladlager
– 6 msk kokosolja (gärna kallpressad jungfru-)
– 6 msk agavesirap
– 6 msk kakao (gärna raw)
– 4 msk naturligt jordnötssmör
– en handfull cashewnötter
– salt
Jordnötslager
– 1 msk kokosolja
– 1 msk agavesirap
– 3 msk naturligt jordnötssmör
– salt
GÖR SÅ HÄR:
Smält kokosoljan antingen över vattenbad eller i mikrougn om den inte behöver vara raw. Blanda ner kokosoljan tillsammans med agavesirap, kakao och jordnötssmör i en skål. Salta och smaka av. Ta en valfri form (tex. 10 x 15 cm) och klä med bakplåtspapper och häll blandningen i formen. Grovhacha cashewnötterna och sprid över chokladtäcket. Placera i frysen.
Medan första lagret stelnar i frysen: blanda ihop ingredienserna till jordnötslagret. Börja med att smälta kokosoljan över vattenbad eller i mikrougn och rör sedan ned resten. När chokladlagret stelnat häller du jordnötslagret över och låter stelna i frysen lite till. När allt har stelnat, behöver du bara dra av bakplåtspappret och skära snickersen i mindre bitar. Förvara i frysen med bakplåtspapper under och njut! Så gott.
Har du testat vegansk snickers någon gång?
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillade artikeln!
Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Linkedin
Lämna ett svar