Världens enklaste recept på vegansk carbonara, som jag egentligen uppfann av misstag då jag åt lite rester hemma. Med hundvalpen innebär det inte storkok och långa tider i köket, speciellt i en månad framåt då jag är ensam största delen av veckan medan killen är på kurs. Det här var verkligt gott och smakar på riktigt carbonara, hur det nu sen kommer sig.
Vegansk carbonara
1 portion
DU BEHÖVER:
– 150 g pasta (jag använde spagetti)
– lite rödlök
– 1 handfull tofu eller mer (jag använde Jalotofus kallrökta tofu, en favorit)
– 2 tsk tomatpesto (jag använde Urtekrams veganska men kan säkert bytas ut mot tomatpuré eller annat, men lite mindre i så fall)
– 3 dl havregrädde
– salt
peppar
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp lite vatten med salt i och lägg i pastan. Koka enligt koktiden på paketet men låt pastan gärna bli al dente. Skär rödlök i tunna skivor och stek i lite olja tills mjukt. Strimla i tofun och häll i havregrädde och tomatpesto. Rör om tills varmt, kokande. När pastan är klar häller du ut kokvattnet och slänger ner pastan i såsen och rör om. Salta och peppra! Färdig att ätas, smakar gott med lite hackad basilika på också!
Har du ett annat bra recept på vegansk ”carbonara”?
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillade artikeln!
Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Bloglovin‘
Pinterest
Artikeln har uppdaterats oktober 3, 2021
1
Lämna ett svar