Husmanskost är bäst! I närbutiken säljs vissa produkter betydligt billigare i en separat korg, om butiken tror att de annars inte blir sålda. Där fyndade jag billiga morötter och kom på idén om en enkel veganlunch: potatis- och morotsmos med vegokorv!
Enkel veganlunch: potatis- och morotsmos med vegokorv
(4 portioner)
DU BEHÖVER:
– 500 g universalpotatis
– 500 g morötter
– 1-2 dl havremjölk (Oddlygood Barista är bra)
– 1 msk veganskt smör (jag använde Naturli’s vegan block)
– salt, peppar
– 1 vårlök
– 1 rödlök
– 100 g färsk spenat
– 300 g vegokorv (jag använde Pouttus Muu-grillkorv gjord på bl.a. ärter, 4 stycken)
GÖR SÅ HÄR:
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skölj och skala potatisen och moroten och skär dem sedan i mindre bitar.
- Under tiden: lägg fett i en stekpanna och hacka lökarna. Släng ner lökarna i stekpannan, lägg till vatten efter en stund och låt fräsa lite till.
- Skär korvarna i mindre bitar och lägg i stekpannan med sköljd spenat, tillred enligt anvisningarna.
- När vattnet kokar: lägg i potatisen och moroten i ca 15 min eller tills de är mjuka. Häll ut vattnet, låt potatisen och moroten stå en stund och mosa sedan med en potatisstöt.
- Blanda ner havremjölken lite åt gången medan du fortsättningsvis mosar potatisen och moroten. Lägg också i smöret. Mosa ordentligt så mjölken och smöret blandas men lämna gärna kvar morotsbitar för lite tuggmotstånd. Salta och peppra.
- Servera mos och korv med en klick smör på moset.
Rätten fick mycket beröm!
Pst! Jag tror receptet fungerar mycket bra på julen och de flesta ingredienser här var dessutom inhemska, utom spenaten. Så testa gärna potatis- och morotsmos med vegokorv, vetja!
Pst 2! Som efterrätt på julen efter denna rätt, passar mina sega veganska chokladkex perfekt.
Vilket är ditt bästa husmanskost-recept?
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillade artikeln!
Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Linkedin
Artikeln har uppdaterats augusti 30, 2023
6
Lämna ett svar