

Husmanskost <3 Världsbra uppfinning. Jag strosade runt i min matbutik häromdagen och fyndade gamla morötter till halva priset. Butiken har nyligen börjat sälja överblivna livsmedel som inte är riktigt som nya längre, för endast 0,6 €/kg! Har fyndat en massa sallad och spenat för typ 5-15 cent! Häromdagen blev det 800 gram morötter för endast 0,5 € och då kom jag på tanken att jag vill slänga ner dem i potatismos. Potatismos är så gott och förtjänar lite coolare status än vad det haft hittills. Silkeslent i munnen osv, MM-MMM! Idag skall vi därför göra en enkel veganlunch: potatis- och morotsmos med vegokorv!


Enkel veganlunch: potatis- och morotsmos med vegokorv
(4 portioner)
Du behöver:
– 500 g universalpotatis
– 500 g morötter
– 1-2 dl havremjölk (Oddlygood Barista är bra)
– 1 msk veganskt smör (jag använde Naturli’s vegan block)
– salt, peppar
– 1 vårlök
– 1 rödlök
– 100 g färsk spenat
– 300 g vegokorv (jag använde Pouttus Muu-grillkorv gjord på bl.a. ärter, 4 stycken)
Gör så här:
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skölj och skala potatisen och moroten och skär dem sedan i mindre bitar.
- Under tiden: klicka ner lite fett i en stekpanna och hacka lökarna. Släng ner lökarna i stekpannan och lägg till lite vatten efter en stund och låt fräsa lite till.
- Skär korvarna i mindre bitar och lägg i stekpannan med tvättad spenat, stek i ca 10 minuter eller enligt vad som står på paketet.
- När vattnet kokar: lägg i potatisen och moroten i ca 15 min eller tills de är mjuka. Häll ut vattnet, låt potatisen och moroten stå en stund och mosa sedan med en potatisstöt.
- Blanda ner havremjölken lite åt gången medan du fortsättningsvis mosar potatisen och moroten. Släng också ner smöret. Mosa ordentligt så mjölken och smöret blandas men lämna gärna kvar morotsbitar för lite tuggmotstånd. Salta och peppra.
- Servera mos och korv med en klick smör på moset! GOTT!
För att övertyga er om det goda, så skröt min kille på det här två hela gånger hehe. Först igår då vi åt det till middag och idag då det var vår lunch. Dessutom tycker jag att just den här vegokorven är jättebra (Pouttu / Muu) och väldigt korvsmakig. Fri från soja också!
Pst! Jag tror receptet fungerar mycket bra på julen och de flesta ingredienser här var dessutom inhemska, utom spenaten! Såja, nu du: testa potatis- och morotsmos med vegokorv, vetja! <3
Pst 2! Som efterrätt på julen efter denna rätt, passar mina sega veganska chokladkex perfekt.
Vilket är ditt bästa husmanskost-recept?
Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Bloglovin‘
Pinterest
Leave a Reply