ORGANIC BASICS: Tencel Lyocell + 10% rabattkod + 10 € till välgörenhet

mars 25, 2020 No Comments

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar märkta med stjärna (*). Läs mer om affiliatelänkar i slutet av artikeln.

Hej bästa ni! Jag är så jädrans ivrig över det här samarbetet. Jag har jobbat ihop med Organic Basics (*) sedan sommaren och för varje samarbete blir jag mer kär i dem. Men framförallt nu!!! Nu når det nya nivåer med den kollektion jag får berätta om idag, samt den välgörenhet de håller på med.

Jag håller ju på att bygga den där långsamma lilla långvariga garderoben och i och med det här samarbetet känner jag att det blir mer än lämpligt att prata om det igen. Basplagg av hög kvalitet och som dessutom är snälla mot vår planet och dem som tillverkar plaggen. Precis vad jag kräver av modeindustrin. I slutet av inlägget hittar du också en 10% rabattkod till hela Organic Basics sortiment. Läs eller skrolla!

I det här samarbetet lyfter jag fram tre plagg av materialet TENCEL lyocell. Ett av de mest intressanta tygerna där ute just nu om man frågar mig. Det här är nämligen något som tillverkas av… träd! Och som företaget berättar på sin hemsida, kräver tillverkningen av lyocell 80% mindre vatten än bomull.. men känns desto mjukare.

När jag fick hem de här underbara blusarna (*) i svart och smutsrosa, slank de över mitt huvud som något silkeslent. De är helt galet mjuka! Killen fick i uppgift att krama mig för att förstå vad jag menade. Han höll med!!

Det kan tyckas konstigt för någon att jag skaffar fler kläder om jag vill bygga den perfekta minimalistiska basgarderoben men orsaken ligger i mitt förflutna, utan att låta för dramatisk hehe. Jag har absolut aldrig, före det senaste halvåret, verkligen helhjärtat velat satsa på kvalitet och ett lite högre pris. Jag har köpt något halvbra på loppis och märkt att det går sönder/blir i dåligt skick snabbt. Jag fortsätter ofta använda det jag har i garderoben för att inte gå naken liksom men har märkt att min självkänsla når botten när jag använder plagg jag inte känner mig hemma i, plagg som blivit dåliga liksom. Jag har också glömt bort vikten av en basgarderob ca hela mitt liv och istället köpt *intressanta* *speciella* *unika* plagg som inte går att kombinera med annat i min garderob, i tron om att det är dessa som skapar den perfekta looken. Just på det sättet har jag märkt att man fyller sin garderob snabbt utan att det ger en extra värde. Men man lever och lär och jag inser att det exakt enda jag behöver, är väldigt enkla plagg i bra kvalitet. Och jag har inte haft sådana.. förrän nu. Äntligen.

Se på dessa snygga och otroligt bekväma trosor (*). Stringtrosor är ju inte direkt kända för att vara sköna men dessa är. Tyget är så otroligt mjukt och lent. Det känns liksom som en lyxigare variant av bomull.

Jag har berättat om Organic Basics förut men vill så klart repetera det jag tycker är viktigast med dem för eventuella nya läsare eller någon som glömt/missat tidigare. Organic Basics kontaktade mig i somras för ett första samarbete och fastän jag varit inne på deras hemsida före det, bekantade jag mig först på riktigt i samband med att de tog kontakt. Och jag föll pladask. För deras värderingar, för deras produkter, för deras principer. Några saker:

– de använder miljövänliga material varav mycket är återvunnet- de satsar på hög kvalitet och tidlös design i plaggen för att de skall hålla länge- de betalar rättvisa löner till sina arbetare och är transparenta med var deras fabriker finns- allt produceras i Europa, dvs relativt nära Finland- de har olika storleks och färgs kvinnor i sina kanaler- de kompenserar för utsläppen för varje beställning
– just nu ger de 10 € per beställning till att stöda the UN Refugee Agency i dessa svåra virusdrabbade tider. Är inte det något så vet jag inte vad! Kolla rabattkoden nedan för att göra din beställning.

Med koden GRONOB5 får du alltså 10% rabatt på hela Organic Basics sortiment (*) och jag hoppas helhjärtat att du köper något om du behöver. Kanske du, som jag, vill bygga en evig garderob? Eller kanske du hittar underkläder du behöver fler av? Eller en halsduk i återvunnen kashmir? En Guppy Bag (*) som samlar mikroplaster i tvättmaskinen? Med mer. Kom ihåg min kod GRONOB5 och kolla in Organic Basics nätbutik för mer <3 Och köp tillsammans med en kompis så kan ni dela på frakten!
Och ja, som sagt. Just nu donerar de 10 € per beställning till att hjälpa flyktingar som drabbas negativt av Corona-situationen. Tycker det är fint.

(*) En affiliate-länk är en länk som leder till en produkt eller ett företag. Om du klickar på någon av stjärnmärkta (affiliate)-länkarna och köper något via den länken, gå en del av pengarna till mig och mitt företag. Det här är ett sätt för mig att tjäna pengar på mitt arbete och det på ett rättvist sätt – jag får betalt om jag lyckas skapa kunder för företaget (i det här fallet Organic Basics). Det blir också en trygghet för dem att betala mig på det sättet då det helt konkret också gett dem intäkter.

No Comments

Leave a Reply

Välkommen till Falka, vad roligt att du hittat hit! Falka är sidan för dig som är intresserad av en hållbar livsstil och välbefinnande. Här hittar du artiklar för att inspirera och hjälpa dig i ditt hållbara liv. Jag som skriver heter Julia Degerth och är så glad att ha dig här!

Kategorier

Follow

Senaste artiklarna

×