Nu vänner kommer ett lite annorlunda men gott recept. Min stora inspiration @_aeldr_ har pratat en del om frömjölk, så jag bestämde mig för att testa solrosfrömjölk. Och det visade sig vara enkelt att göra samtidigt som det smakar gott och till och med fungerar med gröt alldeles ypperligt!
Orsaker att välja solrosfrömjölk kan vara att det är enkelt att göra själv, billigt, veganskt/mjölkfritt och dessutom rätt nyttigt! Man får i sig mycket frön och det enkelt + mysigt med lite pyssel i köket. Annars kan man ju testa det helt enkelt för att det smakade bra och är lite nytt och spännande! Jaja, här kommer recept på solrosfrömjölk som går fint med en portion bovetegröt!
Solrosfrömjölk – recept
(2 portioner)
DU BEHÖVER:
1 dl solrosfrön
4 dl vatten
2 tsk sötning
pyttelite salt
GÖR SÅ HÄR:
Lägg allt i en blender eller matberedare (kanske stavmixer också fungerar!) och kör 1-2 minuter. Det gör inget om det finns små solrosfröbitar kvar, det passar perfekt på gröten ändå. Klart!
Koka bovetegröten enligt anvisningarna på paketet (glöm inte saltet!) och servera på tallrik med solrosfrömjölken, lite fyllning du gillar (jag hade kanel, kardemumma, ingefära, hallon och en klick smör – välj gärna ekologiskt äkta smör!) och njut! En väldigt trevlig start på dagen får man med denna portion och jag kunde känna starka minnen från barndomen då jag åt gröten. Farmor brukade göra bovetegröt som vi kallade ”bovetelalla” och det var alltid gott. Så också idag!
Pst! Vill man skippa solrosfrömjölken tror jag bovetegröten lämpar sig perfekt med nyponsoppa på egenplockade nypon! Här har jag berättat om då jag plockat dem och nästa vecka kommer ett recept på nyponsoppan. Titta in här sen bara!
Har du något gång gjort egen solrosfrömjölk?
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillade artikeln!
Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Bloglovin’
Pinterest
Artikeln har uppdaterats mars 11, 2021
7
Lämna ett svar