Det här receptet på en jättegod krämig vegansk pasta med brysselkål har blivit mitt go to-recept den här hösten. Efter att jag började fundera mer över vad som är i säsong, är brysselkålen en grej jag blivit lite besatt av. Det är så jättejättegott?! Och ändå smakar det knappt någonting, vet ni vad jag menar? Älskar att tugga på brysselkålsbitar. Det här receptet går snabbt att göra och innehåller mycket lök!
Krämig vegansk pasta med brysselkål
(2 portioner)
DU BEHÖVER:
– 300 g pasta av valfri sort (jag använde rigatoni)
– 250 g brysselkål
– ett knippe vårlök eller purjo
– en liten rödlök
– 2 vitlöksklyftor
– 250 ml kokosmjölk eller annan grädde
– 1 tärning grönsaksbuljong
– salt
– peppar
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg gärna i rätt mycket vatten, eftersom att vi kommer att koka både pastan och brysselkålen tillsammans. Klicka i lite olja i en stekpanna och hetta upp medan du skär vårlöken, rödlöken och vitlöken i mindre bitar. Vår- och rödlök kan grovhackas och vitlöken finhackas. Släng dessa i stekpannan och rör om. Släng i en skvätt vatten i stekpannan och låt löken fortsätta fräsa i det. Lägg i kokosmjölken och buljongtärningen och låt puttra. Skölj brysselkålen, rensa bort eventuella dåliga blad, skär bort roten och halvera dem. När vattnet kokar: lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet. Efter några minuter kan du slänga i brysselkålen. Koka tills pastan är al dente och brysselkålen lämpligt mjuk. Häll ut vattnet. Släng ner allt i stekpannan och blanda om. Salta och peppra efter smak!
MM-MMM – det här är ett sådant där vardagsrecept som är bra att ha på lager när man behöver mat snabbt och inte orkar tänka. Brysselkålen kan bytas ut mot något annat men just nu är den perfekt att äta och finns i ca varje butik. GOTT! Ha en fin lördag!
Fler recept hittar du HÄR.
Vad brukar du göra med brysselkål?
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillade artikeln!
Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Bloglovin‘
Pinterest
Artikeln har uppdaterats mars 11, 2021
4
Lämna ett svar