Ekologiskt, Zero Waste och Finlandssvenskt online

maj 20, 2018 No Comments

Det här inlägget är ett betalt samarbete med dECOfunction

Idag vill jag presentera en inspirerande webbshop jag nyligen upptäckt, som säljer en massa produkter perfekta för mig och min livsstil. En Zero Waste-butik på många plan och dessutom med vackra inredningsföremål och viktiga prylar för hemmet. dECOfunction är ett nystartat företag med hjärta för ekologiskt och giftfritt. Och till och med second hand! Företaget verkar i Åbo men betjänar kunder i hela Finland och dessutom Sverige och de baltiska länderna. Du kommer till webbshopen genom att klicka här!

Jag testade dECOfunctions komposterbara bakplåtspapper då jag bakade några snabba goda frukostsemlor på stugan. Funkade så klart ypperligt och kommer att användas av mig fortsättningsvis. Gillade att det var brunt också. Kom ihåg att alla bakplåtspapper går att använda flera gånger om för att spara på miljön!

En annan helt klar favorit hädanefter, är den här sprayflaskan i glas. Jag har inte sett sådana någonstans tidigare och har därför pysslat ihop gamla plast-spraydelar med glasflaskor från olika vinägrar m.m. Fungerar ibland om de råkar vara av samma storlek men är ofta himla jobbigt. Nu har jag äntligen hittat en som faktiskt är menad för det, med flaskan helt och hållet i glas. Finns i två storlekar, det här är den större! Perfekt att ha för t.ex. hemgjord hårspray och att spraya växter med.

Ni som läst min blogg ett tag och kanske gått på någon av mina föreläsningar, vet att jag har sår i händerna konstant. PROBLEMATISKT sådär ur ett Zero Waste-perspektiv eftersom det ökat mängden skräp märkbart. Här har vi en fin lösning! Själva plåstret är 100 % naturligt och kan därför komposteras. Pappret/plastet som skyddar plåstret går dessvärre inte att kompostera, men det är en klar skillnad på mängden avfall då man använder dessa gentemot vanliga plåster.

Och sist men inte minst, en investering jag rekommenderar! En återanvändbar tygtrasa i 100% linne. Det är så praktiskt att inte köpa en ny – och så klart billigt i längden. Tvätta den en gång innan användning för att maximera dess effekt! Den här kommer att vara perfekt i köket.

Du hittar alla produkter på dECOfunctions hemsida som du kommer till genom att klicka här.

No Comments

Leave a Reply

Välkommen till Falka, vad roligt att du hittat hit! Falka är sidan för dig som är intresserad av en hållbar livsstil och välbefinnande. Här hittar du artiklar för att inspirera och hjälpa dig i ditt hållbara liv. Jag som skriver heter Julia Degerth och är så glad att ha dig här!

Kategorier

Follow

Senaste artiklarna

×