Så kan du fynda kläder på loppis – mina bästa tips

juni 29, 2020 No Comments

Loppis loppan, något vissa älskar, något andra kanske inte ännu inte hittat till. Jag ligger någonstans mittemellan men kan inte direkt säga att jag inte skulle haft stor nytta av loppis i klädväg de senaste åren. Att fynda kläder på loppis är hur som helst inte något man kan garantera att man faktiskt kommer att göra men med vissa knep kan nästa loppistur eventuellt gå bättre!

Jag har tidigare skrivit om varför second hand inte alltid är hållbart eller ett grönt val och jag rekommenderar varmt att läsa inlägget! Allting har en baksida, helt enkelt. Men med det sagt finns det också så många bra saker med loppis, både gällande kläder och prylar, att jag känner att det här inlägget också behövs. Så, då så, vi kör!

Så kan du fynda kläder på loppis

1 – Gå igenom allt

Jag tror den vanligaste missen är att man inte orkar gå igenom allt. Men gör det! Verkligen ta dig tiden. Rör med handen igenom alla plagg som hänger, så att du kan se eventuella andra plagg som hamnat i skymundan och som inte syns utåt. Gå igenom klädhögar för att inte missa någonting. Ett problem med loppisar där folk hyr hyllor och säljer själv, är att många kunder slänger tillbaka kläderna i en hög så att det blir svårare att hitta. Ett tips är att vara den snälla kunden som viker tillbaka, så att andra också har enkelt att hitta. I hopp om positiv karma!

2 – Ha ett tema – exakt vad söker du?

Tips nummer ett kanske är extra viktigt när man inte riktigt vet vad man söker medan det här tipset försnabbar för en själv. Om du vet att du behöver något i svart, gå då ett varv där du endast ser på svart. Om du behöver något vitt, gå ett till varv och se endast på vitt. Om du behöver flera olika saker och har tiden, gå då ett varv/plagg för att kunna vara säker på att du faktiskt snappar upp vad som finns och på så vis ökar dina chanser att fynda någonting. Om jag behöver både skor och kläder brukar jag gå ett varv för kläder och ett annat för skor. Så här håller jag mina tankar i styr och kan koncentrera mig. Min hjärna kan inte om jag måste se på ALLT samtidigt, liksom.

3 – Testa allt som verkar bra, oberoende storlek

Kläder som använts kan ändra i storlek även om lappen på plagget säger annat. Kläder kan krympa, kläder kan bli större. Våga ta allt som verkar någorlunda i din storlek, oberoende vad lappen säger. Testa allt som känns bra för dig, så ökar dina chanser ytterligare.

4 – Välj plagg i kvalitet

Det här kanske inte i stunden är det mest effektiva sättet att fynda på men kommer att löna sig i det långa loppet. Våga testa plagget, dra i det, känna på det. Många jeans som säljs har betydligt tunnare tyg mellan benen, har jag märkt, helt enkelt för att de är slitna där. Dessa har sällan hål men med tanke på hur mycket tunnare tyget just där blivit, är det sannolikt att plagget också går sönder snart. Köp inte plagg med hål, köp inte plagg med skadat tyg. Om du inte vill rädda tyget och sy om det så klart.

5 – Håll några veckor paus mellan dina loppisrundor

Om det är så att du är i behov av många kläder men inte lyckas hitta på loppis, lönar det sig att pausa ibland. Speciellt de loppisar där folk hyr hyllor och säljer själv, kommer sannolikt ha samma kläder några veckor. Då vi hyrde loppisbord senast, hade vi det i 1 månad! De stackare som var aktiva på loppis den månaden hittade alltså inget nytt i vår hylla under hela 30 dagar. Så ett tips är att ha pauser mellan loppisrundor om du går till samma loppis, alternativt rotera loppisar!

Några av mina favoritplagg är definitivt begagnade. Jag har känt ett behov av en kofta på sistone och fyndade en i exakt den stil jag ville, för endast 2 €. Häromdagen fick jag dessa vita sneakers hem för 3 € och också dem har jag behövt då mina gamla blev så trasiga att de inte kunde repareras. Jag har fyndat extremt mycket bra på loppis (trots vissa problem med begagnat) och hoppas att kläder kan få cirkulera mer och inte hamna i soporna längre. Happy loppisshopping!

Läs också:
Skapa en minimalistisk garderob
11 etiska klädbutiker
Därför kan second hand vara problematiskt

Har du fler tips på hur man kan fynda kläder på loppis?

Följ FALKA på sociala medier:
Instagram
Facebook
Bloglovin
Pinterest

No Comments

Leave a Reply

Välkommen till Falka, vad roligt att du hittat hit! Falka är sidan för dig som är intresserad av en hållbar livsstil och välbefinnande. Här hittar du artiklar för att inspirera och hjälpa dig i ditt hållbara liv. Jag som skriver heter Julia Degerth och är så glad att ha dig här!

Kategorier

Follow

Senaste artiklarna

×